Hlavní obsah

Skupina školáků se v USA chystala na učitelku s nožem

Novinky, rei
WAYCROSS

Ve Waycrossu v americké Georgii zatkli skupinu školních dětí ve věku osm až deset let. Děti se chystaly napadnout a spoutat svou učitelku a způsobit jí bodná zranění. Podle policie to měla být pomsta za vykázání jejich spolužáka ze třídy kvůli nevhodnému chování, napsal britský list The Times.

Foto: Profimedia.cz

Na učitelku se chystalo devět dětí. Ilustrační foto.

Článek

Skupina devíti dětí, v níž byli chlapci i dívky, útok dobře naplánovala. Každý člen měl přesně vymezené úkoly. Jedno dítě mělo zatemnit okna, jiné mělo místo po útoku uklidit. Skupina plánovala učitelku omráčit skleněným těžítkem, nasadit jí pouta, zalepit ústa páskou a bodnout ji vroubkovaným nožem na maso. Zavraždit prý učitelky děti nechtěly.

Policie plán překazila poté, co vedení školy odhalilo studentku se zbraní. Ta byla spolu s další dívkou a dvěma osmiletými hochy obviněna z plánu napadení a způsobení vážného zranění. Spolu s dalšími pěti spolužáky dostali studenti disciplinární tresty nebo byli ze školy vyhozeni. Studenti byli příliš mladí na soudní obžalobu.

Učitelka, která měla být terčem útoku, uvedla, že s dětmi dosud potíže nebyly.

Kvůli napadení učitelky suspendovali školáky také v jiném městě v Georgii. Dva žáci ve věku 11 a 12 let v Dawson nasypali učitelce do pití prášky. O případu informovala americká média ve středu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám