Hlavní obsah

Letadlo narušilo zakázanou zónu nad Kongresem USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON
Aktualizováno

Poplach úřadů a armády vyvolal malý soukromý letoun, který ve středu vlétl do zakázaného prostoru nad Washingtonem. Letadlo, které po chvíli ze zakázané zóny odletělo, však podle informací ministerstva vnitřní bezpečnosti neznamená žádnou hrozbu Spojeným státům. Kongres podle agentury Reuters popřel původní informaci zpravodajské stanice Fox News, že byla evakuována část jeho hlavní budovy.

Foto: Profimedia.cz

Budova amerického Kongresu na washingtonském Capitol Hillu.

Článek

Mluvčí ministerstva vnitřní bezpečnosti Laura Keehnerová uvedla, že kvůli průniku stroje do zakázané zóny vzlétla vojenská letadla. Upřesnila, že poplach způsobil soukromý letoun, který pomalu prolétl zakázanou zónou a pak z ní uhnul.

Kvůli narušení bezpečnostního vzdušného prostoru vzlétly dvě stíhačky F-16 a helikoptéra pobřežní stráže.

"V této chvíli neexistuje náznak, že by se jednalo o okamžitou hrozbu," řekla Keehnerová. Úřady podle ní zatím nebyly schopny letoun přesně identifikovat.

Úřady ve Washingtonu a New Yorku jsou velice obezřetné a reagují na nejmenší náznak možné teroristické hrozby od útoků Al-Káidy na New York a Washington z 11. září 2001. Při těchto útocích tehdy zemřelo přes 2700 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám