Hlavní obsah

Clintonová je monstrum, řekla Obamova poradkyně a skončila

– WASHINGTON

S vyostřováním průběhu amerických primárek jsou stále peprnější i slovní výpady mezi Barackem Obamou a Hillary Clintonovou. Právě ji označila Obamova poradkyně za "monstrum". Kvůli výroku nakonec musela v týmu černošského senátora skončit.

Článek

V pátek skotský list The Scotsman citoval Obamovu zahraničněpolitickou poradkyni Samanthu Powerovou, která označila Clintonovou za "monstrum" a řekla, že by se snížila k čemukoli, aby získala demokratickou nominaci.

Powerová kvůli těmto výrokům z Obamova týmu odstoupila. Obamův mluvčí řekl, že její poznámky neodrážejí senátorovy názory.

Slovní výpady mezi oběma tábory se vyostřily zejména v uplynulém týdnu, kdy Clintonová vyhrála v primárkách v Ohiu a Texasu.

Obama napodobuje Kennetha Starra, kontroval tým Clintonové 

Volební štáb Clintonové označil prohru Obamy v Ohiu a Texasu za důsledek toho, že "voliči měli pochyby o jeho schopnosti být nejvyšším velitelem a řešit ekonomické záležitosti".

Mluvčí bývalé první dámy Howard Wolfson také komentoval záměr Obamova týmu být ke Clintonové kritičtější přirovnáním Obamy ke Kennethu Starrovi, který koncem 90. let vyšetřoval bývalého prezidenta Billa Clintona a umožnil jeho ústavní žalobu. Mnozí demokraté se domnívají, že Starrovo šetření bylo předpojaté a politicky motivované.

"Nemyslím, že napodobování Kena Starra je cestou jak vyhrát demokratické primárky. Ale možná bude tato teorie ještě prověřena," dodal Wolfson.

Reklama

Výběr článků

Načítám