Hlavní obsah

Dopisy nesouvisely s atentátem na newyorské náborové středisko

NEW YORK
Aktualizováno

Nejméně deset amerických kongresmanů dostalo dopis, v němž se neznámý muž nebo skupina přihlásila ke čtvrteční explozi před náborovým střediskem armády v New Yorku. V dopise byl obrázek muže před střediskem s nápisem We did it (Udělali jsme to).

Foto: Reuters

Obrázek z bezpečnostní kamery zachycující explozi

Článek

Dopisy, v nichž byla údajně fotografie newyorského náborového centra s nápisem "Udělali jsme to. Šťastný nový rok", ale podle šetření policie kongresmanům zasílal nejmenovaný protiválečný aktivista.

Dopisy dostalo nejméně deset demokratických zákonodárců už ve čtvrtek, jen několik hodin po atentátu, uvedla policie. Snímek střediska je podle policie pořízený krátce před samotným útokem.

Senátorka Dinanne Feinsteinová obdržela email, na němž byl muž s textem We did it. Podle ní muž stál rozpažený a ukazoval na text.

Policie a Federální úřad pro vyšetřování (FBI) už předtím sdělil, že se mu zatím nepodařilo prokázat souvislost mezi útokem a dopisy.

Tajemný cyklista v kapuci

Police nadále pátrá po neznámém cyklistovi, kterého zachytila bezpečnostní kamera. Muž přijíždí ke středisku na kole, sestupuje z něj a jde na kovovou rampu před dveřmi střediska. Asi minutu poté nasedá na kolo. Ve 3:39 odjíždí, ve 3:40 je zaznamenán výbuch, který nikoho nezranil.

Cyklistu s batohem na zádech viděli i svědci, ti však nebyli schopni říci ani, jakého je pohlaví nebo rasy, protože většinu jeho obličeje zakrývala kapuce. Policisté si ale myslí, že šlo o muže, protože byl velký.

Kolo v dobrém stavu bylo nalezeno v kontejneru nedaleko místa útoku.

Reklama

Související témata:

Související články

Na newyorském Times Square útočil atentátník

Newyorští policisté pátrají po cyklistovi, kterého podezírají, že spáchal ve čtvrtek atentát na náborové středisko armády na Times Square. Kvůli výbuchu slabší...

Výběr článků

Načítám