Hlavní obsah

Chilská policejní cessna spadla do parku, 11 mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SANTIAGO

Jedenáct obětí si vyžádal pád malého letadla chilské policie, které se ve středu zřítilo do městského parku spojeného se sportovištěm. Zahynulo všech šest lidí na palubě stroje a pět návštěvníků parku včetně žen, které právě cvičily aerobik se čtyřletým dítětem.

Článek

Pilot cessny se v parku ve čtvrti Panalolen v hlavním městě Santiagu pokusil o nouzové přistání, protože stroj, s nímž odstartoval z nedalekého letiště, měl technické potíže. To se mu nepovedlo, letadlo se zapíchlo nosem do země a vzňalo se. V cessně zahynuli oba letečtí instruktoři a čtyři jejich žáci ve věku od 18 do 20 let.

Dalších pět obětí si tragédie vyžádala mezi návštěvníky parku, kde bylo v tu dobu přítomno asi 30 lidí, většinou dětí s babičkami nebo maminkami.

"Babičky a děti cvičily aerobik. Většině z nich se podařilo utéci,“ uvedl jeden ze svědků havárie letadla, při níž bylo dalších deset lidí zraněno.

Podle Bernardy Espinozové, která v místě bydlí, stroj narazil do plotu parku a někteří lidé byli zasaženi hořícími troskami. "Ženy ležely na zemi, snažily jsme se je uhasit mokrými ručníky,“ uvedla pro agenturu Reuters.

Příčina nehody není zatím známa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám