Hlavní obsah

V letadle zemřela cestující, neměli pro ni kyslík

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Na palubě letadla společnosti American Airlines, vracejícího se z Haiti do New Yorku, zemřela v neděli 44letá žena. Poté, co zkolabovala, hledal palubní personál marně tlakovou kyslíkovou lahev, jež by nebyla prázdná.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Okolnosti smrti Carine Desirové z Brooklynu sdělil listu The New York Times jeden z jejích příbuzných. Letecká společnost úmrtí potvrdila. Dodala, že se život Desirové snažili do poslední chvíle zachránit kvalifikovaní zdravotníci. Podle lékařů zemřela žena, trpící srdeční chorobou, přirozenou smrtí.

Desirová cestovala zpět do New Yorku v pátek. Po jídle najednou začala nejprve pociťovat velkou žízeň a později se dostavily dýchací potíže. Požádala o přísun kyslíku, což palubní zaměstnanec nejprve odmítnul. Po intervenci dalších cestujících a konzultaci s pilotní kabinou nakonec kyslíkovou lahev přinesli. Byla ale prázdná, což byl i případ druhé lahve.

Na palubě letadla byli dva doktoři a dvě zdravotní sestry, kteří se později, když Desirová zkolabovala, pokoušeli ženu oživit. Jejich snahy ale byly marné, Desirová byla v době nouzového přistání v Miami mrtvá.

Reklama

Výběr článků

Načítám