Hlavní obsah

Mexiko postihla vlna zemětřesení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MEXICO

Zemětřesení o síle 6,6 stupně Richterovy stupnice v úterý postihlo jižní a střední Mexiko. Zatím nejsou hlášeni žádní zranění ani materiální škody.

Článek

Otřesy rozhoupaly nejen budovy v hlavní městě, a zaregistrovali je i lidé na několik set kilometrů vzdáleném pobřeží Mexického zálivu.

Epicentrum zemětřesení bylo lokalizováno ve státě Oaxaca v oblasti Tehuantepecké šíje. Nejhorší byla situace byla ve městě Tuxtla Gutierrez na jihu Mexika, kde lidé v panice vybíhali do ulic.

Už v pondělí bylo ve stejné oblasti zaregistrováno zemětřesení o síle 4,8 Richterova stupně u města Arriaga v hraniční části sousedního státu Chiapas.

Otřesy o síle 5,1 stupně pocítili v pondělí i obyvatelé severozápadního Mexika. Guvernér státu Baja California Norte nařídil uzavření asi 900 škol a některých vládních budov v jeho hlavním městě Mexicali. Preventivně byly uzavřeny i úřady ve městě Tijuana na hranicích s Kalifornií.

Grafika: Novinky/Ondřej Lazar Krynek

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám