Hlavní obsah

Clintonová při kampani znovu ronila slzy

Novinky, rei, The Times

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW HAVEN

Uchazečka o prezidentství, demokratická senátorka Hillary Clintonová v pondělí podruhé během kampaně uronila slzy dojetí. Stalo se tak pár hodin před historicky největším volebním superúterým, během něhož se volby uskuteční ve 24 federálních státech. Clintonová už jednou podlehla emocím a má se za to, že jí tehdy slzy dopomohly k vítězství v New Hampshiru. Kritici jí vyčítají vypočítavost.

Článek

Clintonová hovořila v Yale Child Study Center v New Havenu, kde pracovala v sedmdesátých letech. Poté, co ji místní právník představil publiku dávnou vzpomínkou na ni a výčtem, čeho senátorka od té doby dosáhla, utřela si Clintonová levé oko. „No, říkala jsem, že neuroním slzu a už teď jsme kurs porušili,“ řekla.

Podobný emoční výjev jí podle pozorovatelů mohl minulý měsíc napomoci k důležitému vítězství v primárkách v New Hampshiru. Členové jejího týmu jsou si ovšem vědomi, že jí takové epizody mohou stejně tak ublížit, neboť odhalují Clintonové slabiny.

Právě schopnost postavit se tvrdě v boji proti republikánskému kandidátovi je jedním z agitačních argumentů obou demokratických rivalů v kampani.

Clintonová tvrdí, že dokáže bojovat a má více zkušeností, Barack Obama říká, že je tvrdší. Jeho žena při nedělním shromáždění v Los Angeles řekla v narážce na Clintonové motto, že manžel není naivní a nespoléhá se jen na naději. „My žijeme v Chicagu! Nemějte strach, jestli je Obama dostatečně tvrdý, aby se vypořádal s republikány,“ dodala.

V úterý se uskuteční primárky ve 24 amerických státech a jedné državě. Vítězství mohou naznačit šance na nominaci obou kandidátů, i když podle pravidel dostanou oba uchazeči zhruba stejný počet delegátů.

Reklama

Související články

Superúterý nemusí o kandidátech rozhodnout

V úterý se odehraje největší měření sil v dějinách amerických prezidentských primárek. Je bezprecedentní svým rozsahem (24 států), ale i vyrovnaností uchazečů....

Výběr článků

Načítám