Hlavní obsah

Ke štědrovečerní vraždě šesti členů rodiny se přiznala dcera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SEATTLE

Štědrovečerní vražda šestičlenné rodiny ve městě Carnation u Seattlu na severozápadě Spojených států se zdá být vyřešena. K vraždě se přiznala dcera zastřelených manželů Andersonových, která prý zabíjela společně se svým přítelem.

Článek

Policie oba dva zatkla ve středu, když se vrátili z Kanady, kam nejdříve uprchli. Už ve čtvrtek na ně soud uvalil vazbu bez možnosti vyplacení kauce. Oba dva zatím nebyli formálně obviněni ze žádného zločinu.

Pár byl spolu již šest let a žil v přívěsu několik metrů od domu Micheliných rodičů. Na Štědrý den pak devětadvacetiletá Michele Andersonová a stejně starý Joe McEnroe zastřelili rodiče dívky, Waynea a Judy Andersonovy. Použili k tomu pistole velké ráže. Poté těla odtáhli do nedaleké boudy.

:. Usedlost, kde rodina Andersovových žila. Na snímku je vidět i karavan, kde žila dcera s přítelem, kteří posléze vraždili.foto: ČTK/AP

Krátce nato přijel na vánoční návštěvu syn Andersonových Scott s manželkou Erikou a s dvěma dětmi, Olivií (šest let) a Nathanem (tři roky). Kvůli obavě, že mohli být svědky vraždy rodičů, je Michele a Joe následně také zastřelili, vypověděli údajní vrazi.

Žena prý vyšetřovatelům řekla, že společně zastřelili její rodiče, bratra a jeho ženu, obě malé děti podle ní usmrtil McEnroe.

:. Policie zatkla oba vrahy v USA, když se vrátili z Kanady, kam nejdříve utekli.foto: Reuters/Robert Sorbo

Ben Anderson, vnuk zavražděných majitelů domu, řekl novinářům nedaleko místa činu, že motivem k vraždě mohly být peníze. "Cítila se, že není dostatečně milována, že ji nikdo nedoceňuje a že ji všichni vytlačili ze svých životů," popsal.

Těla obětí objevil ve středu spolupracovník Judy Andersonové, který s ní pracoval na poště a bylo mu divné, že nepřišla ten den do práce.

Masakry v USA v roce 2007
dubenNejvětší masakr v USA. Student Virginské univerzity postřílel 32 spolužáků a pak spáchal sebevraždu.
říjenŠest účastníků domácí oslavy ve Wisconsinu usmrtil zástupce šerifa a pak obrátil zbraň proti sobě.
5. prosinceMladík v Omaze (Nebraska) zabil osm lidí v nákupním středisku a pak sebe.
24. prosinceMichele Andersonová s přítelem zabili její rodiče, bratra, švagrovou,neteř a synovce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám