Hlavní obsah

Sněhová bouře v USA si vyžádala již pět životů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHICAGO
Aktualizováno

V USA se rozpoutala velká sněhová bouře, která v oblasti nad Velkými pláněmi způsobila velké dopravní problémy. Podle zpráv agentur si navíc vyžádala pět lidských životů.

Foto: ČTK

Velká sněhová bouře si vyžádala v USA další dvě oběti při dopravních nehodách.

Článek

Jedna osoba zahynula při hromadné dopravní nehodě asi 80 automobilů v Texasu, další zemřela při nehodě na dopravní komunikaci v severovýchodním Kansasu. K dopravním nehodám docházelo kvůli sněhu a výrazně snížené viditelnosti také v Missouri. Napříč postiženou oblastí muselo být se zraněními hospitalizováno nejméně 18 lidí.

Při dopravních nehodách v Minnesotě zemřeli tři lidé, další oběť si vyžádala hromadná havárie 30 automobilů v Kansasu. K dopravním nehodám docházelo kvůli sněhu a výrazně snížené viditelnosti také v Missouri.

Problémy na letištích i v domácnostech

Bouře postihla také Oklahomu, Nebrasku a Iowu, které se stále vzpamatovávají z přerušení dodávek elektřiny statisícům domácností v minulých týdnech.

Kvůli špatnému počasí byla o frekventovaném vánočním víkendu zasažena i některá letiště na Středozápadě USA. Mezinárodní letiště v Chicagu zrušilo zhruba stovku letů a další lety byly asi o dvě hodiny zpožděny. Ke zpoždění docházelo i na letišti v Newarku ve státě New Jersey.

Tuhá zima sužuje USA už měsíc

Velké sněhové bouře a silná zima sužují státy USA už měsíc. Na příklad v polovině prosince si hned dvě bouře po sobě následující vyžádaly dvě oběti na životech a zcela odřízly od elektřiny stát Chicago.

Tyto bouře však následovaly až poté, co Oklahomu, Kansas a Missouri zasáhlo tak silné sněžení, že se všechny tři státy ocitly na několik hodin zcela bez elektřiny a na silnicích zemřelo při dopravních nehodách 38 lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Vítr a déšť zpustošily severozápad USA

Po středozápadě USA zasáhlo špatné počasí tvrdě i severozápad země, zejména ve státech Oregon a Washington. Bouře provázená silnými větry a dešti si vyžádala...

Výběr článků

Načítám