Hlavní obsah

Doživotí pro kanadského sériového vraha z farmy prasat

Novinky, aš, Novinky, ČTK, BBC
VANCOUVER

Porota v kanadském New Westminsteru uznala v neděli vinným z úkladné vraždy šesti žen Roberta Picktona. To automaticky znamená doživotní trest. Pickton je nejhorším sériových vrahem v dějinách země, v dalším procesu bude čelit obvinění z dvaceti vražd. Polististovi převlečenému za spoluvězně řekl, že má na kontě 49 obětí a chtěl zabít 75 žen.

Článek

Při procesu však Pickton odmítal přiznat vinu, i když na jeho prasečí farmě byly nalezeny ostatky a DNA nejméně třiceti žen. Obhajoba během desetiměsíčního procesu nakonec připustila, že ostatky šesti žen byly na jeho farmě skutečně nalezeny. Popírala však, že by obžalovaný byl zodpovědný za jejich smrt.

Kanadský masový vrah byl uznán vinným

Porota ale na základě více než 120 svědeckých výpovědí a předložených důkazů dospěla k závěru, že chovatel prasat ženy zabil. Na své farmě pořádal v devadesátých letech divoké alkoholové a drogové večírky, kam si zval narkomanky a prostitutky z Vancouveru. Ty pak zabíjel. Podle počtu zmizelých může být obětí skutečně padesát.

Pickton byl zatčen v únoru 2002 pro podezření přinejmenším z dvojnásobné vraždy. Po jeho zatčení hygienická stanice upozornila sousedy, kteří od Picktona kupovali vepřové, že mohli dostat i lidské ostatky, mezi části prasat byly nalezeny také ostatky rozčtvrcených obětí. V jeho mrazáku byly v roce 2002 nalezeny rozseknuté hlavy s průstřely a kusy lidských těl. V bourárně masa také byla objevena náušnice jedné z obětí.

Proces začal koncem ledna. Dvě porotkyně při čtení rozsudku plakaly. Už při výběru poroty byly členové varováni, že případ je mimořádně brutální.

Reklama

Související témata:

Související články

Kanadský sériový vrah plánoval smrt 75 obětí

Kanaďan Robert Pickton, který se přiznal k vraždě 49 žen, se v cele svěřil policistovi nastrčenému za spoluvězně, že plánoval nejdřív zabít 50 a pak dalších...

Výběr článků

Načítám