Hlavní obsah

Při násilnostech ve venezuelské věznici zemřelo nejméně 15 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CARACAS

Při střetu znesvářených gangů ve věznici na jihozápadě Venezuely zemřelo v sobotu nejméně 15 trestanců. Informovalo o tom v neděli venezuelské ministerstvo vnitra. Káznice v obci Santa Ana patří dlouhodobě k problémovým a boje mezi soupeřícími skupinami vězňů tam jsou obvyklé - jen v loňském roce při nich přišly o život na dvě desítky lidí.

Článek

Bitka začala v káznici v sobotu během návštěvních hodin. Vězni proti sobě bojovali noži, ale i střelnými zbraněmi, uvedl ministr vnitra Pedro Carreno. Nyní už má ale vojenská policie věznici zase plně pod kontrolou. Ve věznici Santa Ana si podle oficiálních úřadů odpykává trest asi 900 odsouzenců, což je mnohem více než činí oficiální kapacita.

Celkem je ve Venezuele je za mřížemi zhruba 26 000 lidí. Vězni musejí žít v přeplněných celách a žalostných hygienických podmínkách. Kvůli nedostatečnému počtu dozorců nejsou v káznicích výjimkou drogy, ale ani vlastnictví bodných a střelných zbraní, nebo dokonce i granátů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám