Hlavní obsah

Jeden z ničivých požárů v Kalifornii založil chlapec

Novinky, BBC,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Americký chlapec se přiznal, že založil jeden z požárů v Kalifornii. Jím založený oheň zničil 154 kilometry čtverečné porostu a zničil 63 budov. Věk ani jméno nezletilce nebyly v úterní zprávě americké policie uvedeny.

Článek

Chlapec založil 21. října požár v Buckweed severně od Los Angeles v okolí Santa Clarity. Oheň nejenže sežehl 154 kilometrů čtverečních porostu, ale zničil také 63 budov včetně 21 obytných domů. Škoda je odhadována na 7,4 miliónu dolarů. Při požáru byli zraněni tři obyvatelé oblasti a jeden z hasičů. Evakuováno muselo být 15 000 lidí.

Policie po žháři pátrala. Stopy vedly k nezletilému chlapci žijícímu v Agua Dulce. "Když jsme s podezřelým hovořili, přiznal se, že si hrál se zápalkami a založil oheň," uvedla zpráva z úřadu šerifa v Los Angeles. Původně se přepokládalo, že oheň vznikl od spadlých drátů elektrického vedení. Chlapec byl předán rodičům a má domácí vězení.

Není to jediný požár způsobený žhářem, další byl založen v Orange County jižně od Los Angeles, zničil 15 domů. Na dopadení tohoto žháře je vypsána odměna.

Požáry jsou pod kontrolou

V úterý bylo už osmnáct z třiadvaceti požárů porostu plně uhašeno a zbylé jsou uhašeny ze 70 procent. Celkově zničily požáry přes 2 000 kilometrů čtverečních porostů a přes 1 800 domů a dalších staveb. Uhořelo na 14 lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Okolí kalifornského Malibu zachvátily plameny

Nejméně devět požárů zuřilo v neděli v jižní části amerického státu Kalifornie. Jeden člověk zahynul při požáru u San Diega, zatímco v Malibu na pobřeží...

Výběr článků

Načítám