Hlavní obsah

Kanadští policisté vyšetřují záhadnou smrt šesti mužů

– VANCOUVER

Kanadští hasiči objevili v pátek v jednom bytě na předměstí Vancouveru na západě země šest mrtvých těl. Místní policie zatím neví, jestli šlo o několikanásobnou vraždu s následnou sebevraždou pachatele nebo o hromadnou sebevraždu.

Článek

"Jsme před velmi dramatickou scénou možných vražd, mrtvých je šest," řekl seržant Roger Morrow z kanadské královské policie.

Požárníci vtrhli do bytu poté, co je přivolali sousedé, kteří měli podezření, že v bytě uniká plyn. Ve skutečnosti ale šlo patrně o zápach z rozkládajících se těl.

Uvnitř bytu na 15. poschodí se nacházelo šest mrtvol, všichni byli muži, uvedl Dale Carr z vancouverské policie. "Vyšetřujeme tento případ jako vraždu," řekl.

Vražda či sebevražda?

Připustil však, že je ještě příliš brzy na to, aby se dalo říci, zda šlo o vraždy či sebevraždy, přesné příčiny smrti totiž ještě nebyly stanoveny. Muži však nemohli být mrtvi příliš dlouho, na místě totiž bylo plno krve.

"Jakmile oběti identifikujeme, obrázek bude jasnější," dodal. "Na první pohled to nevypadá jako náhoda. Zdá se, že ti lidé byli úmyslně vybráni, anebo znali útočníka," podotkl Carr.

Vyšetřování však vyžaduje čas, je třeba vyslechnout stovky lidí z desítek bytů v budově.

Několikanásobné vraždy jsou v Kanadě velmi vzácné. Podle statistik loni počet vražd výrazně klesl na 605, což je o 58 méně než v předchozím roce.

Reklama

Výběr článků

Načítám