Hlavní obsah

U zříceného mostu v Minneapolis našli poslední oběť

Novinky, CNN,
MINNEAPOLIS

V pondělí se podařilo nalézt tělo poslední, třinácté oběti, která zahynula poté, co se 1. srpna zřítil u Minneapolis dálniční most do řeky Mississippi. Poslední obětí je 45letý Gregory Jolstad, který byl zaměstnán u firmy, jež most opravovala.

Článek

Jolstad pracoval u firmy Progressive Contractors, která pokládala na most nový asfaltový povrch. Řídil malý nakladač Bobcat. Jolstad byl posledním pohřešovaný. Byl jediným z 18 stavebních dělníků, který při tragédii zahynul. Ostatní oběti byli z řad lidí, kteří jeli v autech přes most, když se nečekaně zhroutil a celý spadl do řeky.

Guvernér státu Minnesota Tim Pawlenty se obrátil v pondělí na prezidenta George Bushe, aby pád mostu označil za velkou katastrofu, což by umožnilo státu žádat o peníze z federální kasy. Guvernér uvedl, že jen náklady na odstranění katastrofy si vyžádají více než osm miliónů dolarů. Bush má navštívit Minneapolis v úterý.

Reklama

Související témata:

Související články

Při pádu mostu v Minneapolis panoval chaos

Chaos panoval v prvních okamžicích pádu dálničního mostu u Minneapolisu, který se zřítil ve středu do řeky Mississippi. Ukazují to výpovědi účastníků tragédie....

Výběr článků

Načítám