Hlavní obsah

Potápěči našli v Mississippi devátou oběť pádu mostu

– MINNEAPOLIS

Potápěči nalezli v neděli devátou oběť pádu dálničního mostu u Minneapolis. Počet bude zřejmě dál stoupat, protože nezvěstní jsou ještě čtyři lidé. Při tragédii z 1. srpna bylo zraněno přes sto osob, z nichž osm zůstává dál v nemocnici.

Článek

Vyzvednuté tělo patřilo dvacetiletému Richardu Chitovi, zjistili patologové. Jeho padesátiletá matka Vera Pecková je stále nezvěstná stejně jako další žena a dva muži.

V neděli se také podařilo záchranářům odstranit z trosek mostu žlutý školní autobus, jenž se stal symbolem katastrofy i skutečnosti, tak rychle dokázali lidé při tragédii zareagovat. Všech 52 dětí a několik dospělých dokázali rychle převést na břeh.

Odstraněna byla i další vozidla, přestože o víkendu vyprošťovací práce zdržovaly bouře a silné proudy v řece, což potápěče vystavovalo nebezpečí.

Vozidla ze severního konce se již podařilo odstranit, záchranáři se nyní soustředí na vozidla na severním konci. Po odstranění vozidel začne likvidace trosek mostu.

Reklama

Související články

Při pádu mostu v Minneapolis panoval chaos

Chaos panoval v prvních okamžicích pádu dálničního mostu u Minneapolisu, který se zřítil ve středu do řeky Mississippi. Ukazují to výpovědi účastníků tragédie....

Výběr článků

Načítám