Hlavní obsah

Lesní požár ohrožuje základnu amerického letectva

Novinky, CNN,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BOISE

Tréninkový tábor a kasárna amerického letectva USAF v Idahu v pondělí začal ohrožovat rychle se šířící lesní požár, který za pouhých 24 hodin zničil 517 kilometrů čtverečních lesa. Dva lesní požáry v Nevadě se v sobotu spojily v jeden a vytvořily ohromný lesní požár, který zničil v Nevadě a Idahu už 2300 kilometrů čtverčních porostů.

Článek

Požár zatím nikoho nezranil, ale už 7500 lidí v řídce osídlené oblasti je ohněm ohroženo, uvedl hasič Chuck Dixon.

Zatím byla evakuace nařízena v Jarbidge v Nevadě, ohrožen však může být i Murphy Hot Springs v Idahu, kde však byla evakuace prozatím zrušena.

Ohrožen je však radar na letecké základně, kde se cvičí piloti před vysláním do Afghánistánu a Iráku. Letectvo odmítá specifikovat, jaké další zařízení může oheň zničit. V každém případě jsou však ohroženy také ranče, které jsou v oblasti.

V Idahu, Oregonu, Nevadě a Utahu zuří celá řada lesních požárů, které ohrožují obyvatele. V Utahu je nejhorší sitauce u Holiday Oak a Salt Creek.

Reklama

Výběr článků

Načítám