Hlavní obsah

Na dva domy na Floridě se zřítil letoun, pět mrtvých

Novinky, CNN, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ORLANDO

Pět lidí zahynulo při úterní havárii letounu Cessna 310, který se zřítil na dva domy ve floridském Sanfordu poblíž Orlanda. Mezi oběťmi je nejméně jedno dítě. Oznámil to mluvčí tamních záchranářů.

Článek

"Nejdřív jsem slyšel přeletět letadlo. Znělo to jako přibližující se menší nákladní auto, které brzdí. Jakmile dopadlo na zem, začalo hořet," řekl americké zpravodajské stanici CNN jeden ze svědků.

"Z druhého patra domu vyskočil kluk. Byl v plamenech, které sám zvládl uhasit. Pak vyběhla ze dveří žena. Také ona hořela. Kdosi křičel o dítěti, které je pořád uvnitř," pověděl jiný svědek.

Záchranáři nejprve tvrdili, že při havárii zemřeli pilot letounu a jeden jeho pasažér. Později však počet obětí upřesnili na pět. Oběti pocházejí nejen z letadla, ale také z obou domů, na něž se stroj kolem 08:30 hodin místního času zřítil. Čtyři další lidé se při incidentu zranili, tři z nich utrpěli vážné popáleniny a jsou v kritickém stavu. Z obou domů zůstaly trosky.

Havarovaná Cessna letěla z Daytona Beach do Lakelandu. Poté, co její kokpit zahalil kouř, snažil se pilot o přistání na mezinárodním letišti v Orlandu-Stanfordu. Stroj se však zřítil asi osm kilometrů od letiště.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám