Hlavní obsah

Američan chce před svou popravou vyprávět vtipy

– LIVINGSTON
Novinky, CNN, rei, The Guardian, Houston Chronicle

Muž, který má být v americkém Texasu v úterý v noci popraven, je rozhodnut smát se naposledy bez ohledu na to, co si o tom budou příbuzní jeho obětí a šerif myslet. Patricku Knightovi bude aplikována smrtící injekce za vraždu dvou jeho sousedů, manželů Wernerových, v roce 1991.

Článek

Namísto toho však, aby prosil o odpuštění v hodině svého konce, plánuje Knight využít práva posledního slova k přečtení několika svých nejoblíbenějších vtipů.

"Nesnažím se zneuctit Wernerovi nebo něco takového. Neznamená to, že je mi jedno, co se stane. Půjdu na smrt. Nebudu tam ale sedět a fňukat kvůli blížícímu se trestu. Chce to něčím uvolnit napětí. Nebudu neuctivý nebo vulgární. Nebylo by ale špatné, kdyby to bylo trochu na hranici," řekl Knight reportérovi místního deníku.

Knightův kamarád zřídil internetové stránky nazvané Smějící se mrtvý muž, kam může kdokoliv poslat svůj oblíbený vtip. Knight se pak rozhodne, zda vtip před popravou přečte. Dosud obdržel přes 250 tipů.

Knight by měl být osmnáctou popravenou osobou v Texasu v tomto roce a čtvrtou v tomto měsíci. Dalších deset poprav je naplánováno na léto.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám