Hlavní obsah

Dav v Texasu ubil muže z auta, které srazilo dítě

Novinky, CNN,
AUSTIN

Dav v texaském Austinu ubil spolucestujícího z auta, jehož řidič v úterý srazil dvouletého chlapce. Když šel řidič dítěti pomoci, napadla ho skupina lidí. Spolucestující David Rivas Morales šel řidiče bránit a rozlícený dav ho ubil. Podrobnosti případu policie šetří.

Článek

Dítě řidič srazil, když vjížděl na parkoviště. Okamžitě vystoupil a šel se podívat, co se stalo, napadla ho však skupina lidí, podle některých výpovědí jich mohlo být až dvacet.

Čtyřicetiletý spolujezdec David Rivas Morales vystoupil, aby řidiče chránil. To se mu stalo osudným. Skupina lidí ho také napadla a brutálně ho umlátila. Srazili ho na zem a čtyři z nich se střídali v bití. Dokonce se k nim přidal řidič jiného auta.

Dvouletý chlapec přitom utrpěl jen drobná poranění a po ošetření byl propuštěn z nemocnice.

Šokující je, že v době útoku byli na parkovišti další lidé, podle policie jich bylo nejméně dvacet, jiné zdroje hovoří o stovkách osob, které se vracely z místní slavnosti. Jen jeden z nich přivolal policii. Jakmile se policisté přiblížili, bití ustalo.

Sanitka odvezla muže do nemocnice, ale již mu nebylo pomoci.

Pozdní zásah lékařů

Margaret Moralesová, která se o tragédii dozvěděla, když chlapec ze sousedství zazvonil u jejích dveří s tím, že její bratr leží zbitý na zemi, si stěžuje, že policisté mohou za Davidovu smrt. Sama se hned vydala na místo tragédie, policisté jí tam však nepustili. Nepustili tam ale z bezpečnostních důvodů ani sanitku, takže Davida Moralese převezli do nemocnice až 35 minut poté, co byla policie vyrozuměna o útoku.

Morales, který pracoval jako malíř, se vracel z práce. Vezl ho jeho známý, který zajel k parkovišti, v jehož blízkosti Morales bydlel s rodinou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám