Hlavní obsah

Nová droga v USA zabila už 21 lidí

Novinky, CNN, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DALLAS

Americké úřady se snaží zabránit rozšíření vysoce návykové drogy známé jako sýr, nebo sýrový heroin, která v uplynulých dvou letech zabila v okolí texaského Dallasu přes 21 mladých a mladistvých osob.

Článek

Droga je směsí mexického heroinu a různých drcených tablet s obsahem antihistaminika difenhydramin. Spojení sedativních účinků prvního a ztišujícího účinku druhého vytváří smrtelně nebezpečnou kombinaci. 

"Je to dvojitý prásk - dostanete najednou dvojitou dávku sedativ. Všechny procesy ve vašem těle se zpomalí, včetně činnosti srdce, které pak může přestat bít docela," popsal účinky drogy vyšetřovatel z Dallasu. 

Policie se nyní snažit vypátrat distributory drogy, ještě než se rozšíří do dalších amerických měst. Sýr není totiž jen vysoce nebezpečnou drogou, je také levný. Jedna dávka vyjde na zhruba dva dolary (asi 42 korun). Snad proto není divu, že když nedávno navštívili zástupci policie jednu dallaskou střední školu a zeptali se studentů, kdo z nich zná někoho, kdo drogu užívá nebo užíval, zvedli ruku téměř všichni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám