Hlavní obsah

Letadlo s transplantačním týmem spadlo do jezera, nikdo nepřežil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MILWAUKEE

Pondělní pád malého tryskového letadla s týmem chirurgů převážejících transplantáty pro pacienta v kritickém stavu nikdo z šesti lidí na palubě nepřežil. Uvedla to americká Pobřežní straž, která nalezla v Michiganském jezeře trosky stroje i ostatky dvou pilotů, dvou chirurgů a dvou specialistů na transplantace.

Článek

"Stav trosek letadla i lidských ostatků naznačuje, že došlo k nárazu za vysoké rychlosti," uvedl kapitán Pobřežní stráže Bruce Jones. "Jsme přesvědčeni, že to byla havárie, kterou nešlo přežít," dodal poté, co se tým potápěčů ponořil do hloubky šesti metrů a nalezl trosky malého tryskového letadla.

Stroj v pondělí odstartoval mezinárodního letiště generála Mitchella v Milwaukee. Mířil na letiště Willow Run u Detroitu. Stroj převážel transplantáty pro pacienta, který byl v kritickém stavu. 

Pět minut po startu pilot oznámil, že je ve stavu nouze a žádal o návrat do Milwaukee. Hned po žádosti ale stroj zmizel z obrazovky radaru. Stroj narazil do hladiny jezera pod úhlem 57 stupňů v rychlosti 350 kilometrů za hodinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám