Hlavní obsah

Matka v USA oběsila své tři dcery i sebe

Novinky, aš, AFP, USA Today

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HUDSON OAKS

Přistěhovalkyně z Mexika Gilberta Estrada oběsila v úterý v texaském městečku Hudson Oaks, kde žila, své tři děti a pak i sebe. V obytném přívěsu ji našla mrtvou její sestra Alejandra. Příčina tragédie zatím není známa.

Článek

"Otevřela jsem dveře přívěsu a viděla, že jsou všichni mrtví," uvedla Alejadra Estrada, která v úterý ráno jela za svou sestrou, když se Gilberta neobjevila v rychlém občerstvení, kde opracovala. Protože jí sestra neotvírala, vnikla do přívěsu a tam viděla, že se její sestra oběsila i s dětmi.

Její čtyři dcery, pětiletá Maria, tříletá Yaneth, 21měsíční Magaly a osmiměsíční Evelyn, visely v jedné řadě vedle matky na prknu, které sloužilo jako tyč v šatníku. Nejmladší Evelyn byla ještě naživu, a podařilo se ji zachránit, musela být ale převezena do nemocnice.

Šerif Larry Fowler to komentoval slovy: "Jediný způsob, jak se dá scéna popsat, je, že byla příšerná. Moji zástupci přišli a viděli, jak v šatně visí dívky se svou matkou." Podle šerifa neoběsila matka své děti na provazu, ale na "různých látkách, které našla doma".

Motiv činu podle šerifa zatím není znám. Vyslechnut sice byl její exmanžel, 38letý Gregorio Frayre Rodriguez, jenž je otcem nejméně jedné z dcer, ale podle šerifa není považován za podezřelého, i když v minulosti svou ženu bil.

Podle známých i dalších rodinných příslušníků 25letá imigrantka z mexického Tamaulipas byla ve velmi těžké životní situaci. Nedostávala podporu na děti, nebyla zdravotně pojištěna, několikrát jí byla odepřena lékařské péče. Navíc byla obětí domácího násilí ze strany svého bývalého muže. Jeden ze známých uváděl, že trpěla depresemi, i když to rodina popírala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám