Hlavní obsah

V Baltimoru uhořelo šest lidí, sedm se jich zachránilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BALTIMORE

Šest lidí zahynulo při požáru dvoupodlažního domku v americkém městě Baltimore. Dalších sedm osob včetně dvou malých dětí bylo zraněno. Někteří jsou v kritickém stavu v popáleninovém středisku nemocnice Bayview.

Článek

Požár vypukl v úterý v 7:15 ráno místního času. Když hasiči dorazili do Cecil Avenue na místo, obě podlaží domu už byla v plamenech. Přesto se jim podařilo zachránit tři lidi, třem dalším se podařilo z ohnivého pekla uniknout.

"Byla to asi nejhorší událost, kterou jsem viděl za 32 let," uvedl velitel baltimorských hasičů Willian Goodwin. Několik obětí bylo uvězněno v domku a jejich těla byla natolik ohořelá, že hasiči jen stěží byli schopni určit jejich věk a pohlaví.

Mezi mrtvými je pětiletý chlapec, který svým zraněním podlehl při převozu do nemocnice. Čtyři oběti byly nalezeny v druhém patře a jedna v u paty schodiště. Počet obětí však nemusí být konečný, podle sousedů jsou tři obyvatelé domu nezvěstní.

Dům vzplál jako fakule

"Plameny už šlehaly do vzduchu. Bylo příliš pozdě. Bylo pozdě jen zkusit někoho zachránit," uvedl Antonio Johnson, který v domě žil. Podle něj požár vypukl v prvním patře.

To potvrzuje i Goodwin: "Mohli se nadechnout jen jednou. Nemůžete dýchat mimořádně horký vzduch. Nemůžete dýchat jedy."

Sedm zachráněných

Přesto se podařilo sedm lidí zachránit. V nejhorším stavu je sama majitelka, která utrpěla popáleniny druhého a třetího stupně na 60 procentech těla. Její 20letá dcera má popáleniny druhého stupně na pažích a je už ve stabilizovaném stavu a její třicetiletý syn Dominick se jen nadýchal zplodin. Ve vážném stavu je tříleté popálené dítě a čtyřletá holčička, která vyskočila z domu. Stav sedmadvacetiletého páru není znám.

Přeplněný dům

Řadový domek nedaleko historického hřbitova Green Mount si pronajala 43letá Deneen Thomasová se dvěma syny, z nichž jeden se pohyboval na invalidním vozíku. Ti žili v domě legálně. Kromě nich však dům obývali ještě další lidé včetně její dcery se dvěma vnoučaty. Celkem tam žilo 13 lidí. Podle některých obyvatel Deneen Thomasová poskytoval přístřeší všem, kdo je potřebovali.

Majitel domku byl upozorněn, že v něm žije hodně lidí. On sám se snažil rodinu vystěhovat, protože neplatila nájem. Žena si vydělávala prodejem losů.

Příčina požáru zatím není jasná, ale vyšetřovatelé vyloučili , že šlo o úmysl. V domě nebyly požární hlásiče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám