Hlavní obsah

Floridu dál sužují požáry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KEYSTONE

Požáry, kvůli nimž musely být evakuovány stovky lidí, dál sužují Floridu a Georgii i kalifornský ostrov Catalina. Ani bouře, které se přehnala přes Floridu požáry neuhasila, nepřinesla tolik potřebné srážky, jen vítr, který oheň dál rozfoukal.

Článek

Na Floridě byli evakuováni obyvatelé stovky domů v severní části státu, kde se šíří požár, jenž vypukl v Georgii. Podle lesníků už shořelo více než 33 000 hektarů porostu a oheň zničil několik loveckých chat severně od Lake City. Kouř z požáru byl viditelný do vzdálenosti 160 kilometrů.

Velký lesní požár trápí také kalifornský ostrov Catalina, odkud muselo být na pevninu evakuováno 3300 obyvatel a turistů. Oheň se naštěstí vzdálil od okraje Avalonu, idylického přístavního města, kde žije 3200 lidí, ale uhasit požár se ještě nepodařilo. Do čtvrtečního večera shořelo 1600 hektarů porostu, jedno skladiště, rodinný dům a několik hospodářských stavení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám