Hlavní obsah

V USA se po nehodě kamiónu zřítila část dálnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SAN FRANCISCO

Na mimoúrovňové křižovatce u Oaklandu v oblasti Sanfranciského zálivu se v neděli propadl 228 metrů dlouhý úsek frekventované dálnice. Na silnici nejprve havaroval kamión s pohonnými hmotami, který začal hořet. Žár roztavil části mostu a stavba se propadla.

Článek

"Neviděl jsem nikdy něco takového," uvedl Trent Cross s kalifornské dálniční policie. "Když se na to dívám, je udivující, že nikdo neumřel. To je velké štěstí," dodal.  Podle policie by nehoda měla tragické následky, kdyby se stala v dopravní špičce. K nehodě ale došlo ve 3:45 ráno.

Zraněn byl pouze řidič havarovaného vozu jednapadesátiletý James Mosqueada, který vezl 35 000 litrů benzínu z rafinérie Benecia do pumpy u oaklandského letiště. Při neštěstí se popálil. Plameny šlehaly až do výše 60 metrů.

Poškozeno je přes dvě stě metrů komunikace mezi Oaklandem a San Franciskem asi kilometr od dvouúrovňového mostu Bay Bridge. Ten spojuje San Francisko a Oakland. Most, který je od křižovatky vzdálený necelý kilometr, zůstal v provozu.

Doprava bude ochromena celé měsíce

Zničeným úsekem silnice denně projede 75 000 aut. Protože se však v místě kříží dálnice I-80 a I-580, postiženy mohou být po několik měsíců, kdy se bude silnice opravovat, statisíce lidí. Samotný most Bay Bridge využívá 280 000 vozidel denně.

Snímek celé křižovatky, zřícené přemostění je ve spodní části. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte. Foto: ČTK/AP

Půjde o největší dopravní komplikace v oblasti od roku 1989, kdy byl při zemětřesení poškozen most Bay Bridge.

Kvůli nehodě bylo posíleno místní metro, které vede pod Sanfranciským zálivem a spojuje Oakland se San Franciskem. Podle úřadů řidiči, kteří nepoužijí městské dopravy ani trajektů, mohou uvíznout ve strašlivých zácpách, i když pojedou po okolních cestách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám