Hlavní obsah

Ilegální milice v Alabamě měla stovky granátů a kulomet

COLLINSVILLE

V alabamském Collinsville bylo ve čtvrtek zadrženo šest lidí, kteří vytvořili milici. Při zásahu bylo zajištěno velké množství munice i zbraní včetně granátometu. Skupina, na jejímž pozemku vlála vlajka jižanské konfederace, nenáviděla vládu a ilegální imigranty.

Článek

Šest členů Svobodné milice Alabamy ve věku od 20 do 57 let neplánovalo podle sdělení prokuratury plány použít zbraně. "Jen si stěžovali na vládu a hromadili munici," uvedla žalobkyně Alice Martinová.

"Policisté a tajní agenti při razii v táboře a v nedalekém domě zabavili 130 ručních granátů, granátomet se sedmdesáti granáty, kulomet a asi 2500 nábojů," uvedl Jim Cavanaugh z Federálního úřadu pro alkohol, tabák, zbraně a výbušniny.

Zadržení byly obviněni ze spiknutí s cílem se ozbrojit, jeden z nich je navíc obviněn z užívání drog. V Táboře žili dva roky.

Skupinu vedl šestačtyřicetiletý Raymond Kirk Dillard, který ovšem užíval pseudonymu, neboť byl hledaný deset let policií. Vlastnil pozemek, kde byl umístěn tábor milice. Byl pojat ve vojenském duchu s kantýnou, vojenskými pytli, stany a balíčky první pomoci. Žil v něm dva roky. Podle sousedky Joanne Gunninové se pokoušel rekrutovat sousedy a vyjadřoval nenávist k vládě a ilegálním imigrantům. Jednomu šestnáctiletému chlapci řekl, že se musí rozhodnout, na které straně bude stát, zda bude Američan, nebo Mexičan.

Dillard byl hledaný FBI kvůli blíže nespecifikovaném případu z Mobile a od poloviny devadesátých let byl veden jako uprchlík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám