Hlavní obsah

Střelba v sídle CNN v Atlantě si vyžádala jednu oběť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ATLANTA

Neznámý ozbrojený muž postřelil v úterý kolem 13:30 místního času v hlavní budově americké zpravodajské stanice CNN v Atlantě jednu zaměstnankyni. Střelba způsobila v budově paniku. Útočníka následně postřelil člen ostrahy. Obě postřelené osoby byly převezeny do nemocnice, žena následkům svých zranění podlehla. Zdravotní stav útočníka je neznámý.

Článek

Podle svědků se muž se ženou předtím, než se střelba ozvala, hádali. Jeden ze zaměstnanců, Charles Williams nejprve viděl v prvním patře muže, jak za sebou za vlasy vleče nějakou ženu. Neznámý muž mu řekl, ať uhne z cesty. Williams spěchal přivolat bezpečnostního pracovníka, když se však o patro níž už ozvala střelba.

Střelba způsobila ve zpravodajských studiích paniku, lidé ze strachu opouštěli budovu.

Reportér CNN Brad Lendon pověděl, že slyšel hlasitý výstřel a pak zahlédl ženu ležící na zemi. Nad ní stál muž, který do ní "nejméně dvakrát vystřelil". Pak se "rozhlédl kolem sebe a díval se mým směrem. Nevím, jestli mne viděl, závažnost toho, co jsem právě zahlédl mne zasáhla. Otočil jsem se a snažil se najít cestu do bezpečí," řekl Lendon.

V nemocnici skončil také útočník

Útočníka pak zasáhl výstřel z pistole člena ochranky. Přivolaná záchranná služba obě zraněné osoby odvezla do nemocnice. Žena, která byla podle některých zpráv těhotná, následkům svých zranění podlehla.

Mluvčí nemocnice Denise Simpsonové potvrdila, že se muž a žena znali. Incident byl podle ní vyvrcholením jejich partnerské neshody.

Reklama

Výběr článků

Načítám