Hlavní obsah

Odsouzeného za znásilnění omilostnili pod 22 letech

BUFFALO

Padesátiletý Anthony Capozzi, odsouzený za dvě znásilnění byl po 22 letech ve vězení v pondělí omilostněn. Test DNA prokázal, že zločin nespáchal on, ale 49letý Altemio Sanchez, který byl zatčen 15. ledna. Capozzi by měl být tento týden popuštěn.

Článek

Capozzi vždy popíral, že by v letech 1983 a 1984 znásilnil dvě ženy v parku v Buffalu. Přesto byl v roce 1987 odsouzen. Capozziho ženy identifikovaly jako útočníka.

Omilostněn byl na základě testu DNA. Ukázalo se, že znásilnění v letech 1983 a 1984 spáchal Altemio Sanchez. Ten byl vyšetřován kvůli několika znásilněním a třem vraždám, kterých se dopustil v se stejném parku v roce 1981. Vyšetřovatelé však prověřili i to, zda neměl na svědomí další útoky, za něž byl odsouzen Capozzi.

Capozzi měl smůlu, že se druhému muži podobal. Sanchez už za znásilnění nemůže být odsouzen, protože před pěti lety byly činy promlčeny.

Právník žádá odškodné

Posledního slyšení, kde mu mělo být sděleno, že činy nespáchal, se Capozzi nezúčastnil, neboť byl minulý měsíc z vězení převezen na psychiatrickou klinu v New Yorku. Trpí schizofrenií.

Jeho advokát Thomas D´Agostino uvedl, že chystá žalobu na stát kvůli justičnímu omylu. "Jsem rád, že se to stalo, ale myslím si, že prosté lituji nemůže být nikdy dostačující."

Uvedl, že dosáhnout propuštění dostávalo jeho mandanta do bludného kruhu. Kvůli tomu, že odmítal vinu, nemohl například absolvovat program pro sexuální násilníky, který byl povinný. "Byla to ta největší Hlava 22," uvedl D´Agostino

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám