Hlavní obsah

Muž z Texasu čekal na popravu v cele smrti 24 let

Novinky, International Herald Tribune

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HUNTSVILLE

Smrtící injekcí byl v úterý v texaském Huntsville popraven 44letý Donald Miller,odsouzený na krádež a vraždu dvou lidí. V cele smrti strávil skoro více než 24 roky, což je rekordní doba mezi texaskými odsouzenci.

Článek

Donald Miller ve svých devatenácti letech v únoru 1982 spolu se dvěma komplici Eddiem Segurou a Dannym Woodsem zabil dvojici obchodních cestujících, prodávajících nábytek. Pozvali je do Segurova domu, kam měli přivézt nábytek. V domě na ně čekal Miller s pistolí a Woods s brokovnicí. Ti obchodní cestující okradli, spoutali a odvezli od oblasti u houstonského jezera, kde Miller střelil 29letého Michaela Mozigna do hlavy. Vyprázdnil do něj zásobník. Právě za tuto vraždu byl Miller odsouzen už v roce 1982 k smrti.

Donald Miller zemřel v ve středu 18:16 místního času, šest minut poté, co dostal smrtící injekci. Právo posledního slova nevyužil. V Texasu jeho poprava byla už šestá v letošním roce.

V texaských celách čeká na popravu kolem 400 zločinců, z nichž devět by mělo skončit smrtící injekcí v letošním roce, pět jich bude popraveno v březnu, dva už v příštím týdnu. Následujícím popravným by měl být 6. března 48letý Robet "Beaver" Perez, který vedl mexický gang. Při boji o moc zabil v roce 1994 dva lidi.

V Texasu je vykonáno nejvíce poprav z celých USA. I s Millerem jich zde bylo od roku 1982, kdy byl trest smrti obnoven, popraveno 349.

Reklama

Výběr článků

Načítám