Hlavní obsah

Republikánský kandidát na prezidenta se pustil do Rumsfelda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BLUFFON

Válka v Iráku byla po léta špatně řízena a Donald Rumsfeld bude zapsán do historie jako jeden z nejhorších ministrů obrany. V pondělí to prohlásil americký republikánský senátor a uchazeč o úřad prezidenta John McCain. USA podle něj za Rumsfeldovy chyby platí velmi vysokou cenu.

Článek

McCain je členem senátního branného výboru. Domnívá se, že Rumsfeld do Iráku nevyslal dostatečný počet vojáků, aby tam Američané mohli uspět.

Jeho pondělní ostrá kritika na adresu Rumsfelda se neshoduje s tím, co senátor řekl při Rumsfeldově loňské rezignaci. "I když jsme se s ministrem ne vždy shodli, zaslouží si uznání a vděčnost Američanů za dlouhá léta, jež strávil ve veřejné službě," řekl tehdy McCain.

Domnívá se, že USA v Iráku mohou uspět jenom za podmínky, že tam vyšlou další vojáky a použijí novou strategii. Senátor stojí za rozhodnutím prezidenta George Bushe vyslat do Iráku dalších 21 500 vojáků. [celá zpráva]

Bývalý ministr obrany USA Donald Rumsfeld. Foto: Archiv PRÁVO

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám