Hlavní obsah

Saúdskoarabská al-Kajdá hrozí USA útoky na ropné vrty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DUBAI

Saúdskoarabská odnož teroristické organizace al-Kajdá pohrozila ve středu útoky na ropná zařízení, které využívají USA. V ohrožení mají být vrty a rafinerie na Blízkém východě, v Kanadě, Venezuele a Mexiku. Svůj úmysl zveřejnili teroristé v internetovém magazínu Hlas džihádu, jenž vydává al-Kajdá na Arabském poloostrově.

Článek

"Je důležité zasáhnout ropné zdroje sloužící USA, a to ve všech regionech, nejen na Blízkém východě. Cílem je přerušit dodávky ropy nebo je omezit všemi dostupnými prostředky," píší atentátníci.

Saúdskoarabská odnož al-Kajdá se před rokem přihlásila k nezdařenému útoku na ropnou rafinerii na východě Saúdské Arábie. Dva útočníci se pokusili vjet s automobily, v nichž byly dvě tuny výbušnin, do přísně střeženého objektu v Abkajku.

Ochranka ale na ně zahájila palbu a vozidla explodovala před branami komplexu. Oba atentátníci zahynuli, nikdo další nebyl zraněn. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám