Hlavní obsah

Astronautka se pokusila unést sokyni svého milého

ORLANDO

Americká astronautka Lisa Nowaková byla obviněna z pokusu o únos a vraždu ženy, kterou považovala za svou sokyni v lásce k pilotu raketoplánu. Před policií se hájila tím, že chtěla ženu jen vystrašit, aby jí pověděla všechno o svém vztahu k muži jejího srdce.

Článek

Kapitánka námořnictva Lisa Nowaková, která se loňského července účastnila mezinárodní kosmické mise Discovery [celá zpráva], byla obviněna z pokusu o únos a vraždu. Mužem z milostného trojúhelníku je velitel William Oefelein, který pilotoval vesmírnou misi Discovery v prosinci 2006.

Nowaková jela 1 600 km z Houstonu ve státě Texas na mezinárodní letiště v Orlandu na Floridě, aby v paruce a dlouhém kabátu konfrontovala Colleen Shipmanovou se slzným plynem. Během cesty používala dětské pleny, aby nemusela nikde zastavovat. Shipmanovou zastihla na letišti, následovala ji do letištního autobusu a dál až k autu Shipmanové.

Shipmanová se v autě stihla zamknout, ale nakonec stáhla okno, když Nowaková začala plakat. Když na ni zaútočila slzným plynem, z místa odjela a zavolala policii. Ta u Nowakové v paruce zajistila vzduchovou pušku, kovovou pálku a nůž. V autě Nowakové našla policie sprej se slzným plynem a emailovou korespondenci mezi Shipmanovou a Oefeleinem.

Nowaková, údajně vdaná se třemi dětmi, pověděla policii, že svým jednáním chtěla svou sokyni vystrašit, aby jí o svém vztahu s Oefeleinem všechno řekla. V úterý odpoledne byla propuštěna z vazby na kauci 15 500 amerických dolarů a pod podmínkou, že u sebe bude neustále nosit satelitní monitorovací zařízení.

Reklama

Související témata:

Související články

Raketoplán Discovery se vrací k Zemi

Americký raketoplán Discovery se krátce po poledni po devíti dnech působení ve vesmíru odpoutal od Mezinárodní vesmírné stanice (ISS) a vydal se na zpáteční...

Výběr článků

Načítám