Hlavní obsah

Kanadský chovatel vepřů popřel přiznání, že by vraždil ženy

NEW WESTMINSTER

Kanadský chovatel prasat Robert Pickton (57) v úterý odmítl obvinění, že by vraždil, přestože ještě v pondělí žalobce uváděl, že mu potvrdil, že zabil 49 žen. Jeho přiznání u policejního výslechu viděli porotci i na videu. Pickton je obviněn z vražd 26 žen, prvním procesu je souzen za šest vražd.

Článek

Pickton označil obžalobu za "žvásty". Podle něj nemá nic společného se zmizením žen. To už dříve řekl i policejnímu důstojníkovi při výslechu, jehož záznam ttakéž shlédla porota. Se smíchem mu řekl, že si je jist, že žádná z devíti zmizelých žen, jejichž obrázky mu policisté ukazovali, nikdy nenavštívila jeho prasečí farmu v Port Coquitlamu. Tvrdil o sobě, že je "pouhý prostý chovatel prasat, nic jiného", ale pak řekl, že byl "zlej frajer".

Před soudem také Pickton popsal, jak porážel a boural prasata. Řekl, že je střelil do hlavy a pak spařil, aby je zbavil štětin a rozpůlil. Stejným způsobem zacházel údajně i s oběťmi. V jeho mrazáku byly v roce 2002 nalezeny rozpůlené hlavy i kusy lidských těl.

Zatímco v pondělí se před soudem odehrávaly dramatické scény pozůstalých, v úterý nebyla soudní síň zaplněna. Mnozí z pozůstalých řekli, že nechtějí slyšet žádné další děsivé detaily.

Očekává se, že soud potrvá rok. Pokud bude Pickton uznám vinným, hrozí mu doživotí. V Kanadě byl trest smrti zrušen v roce 1976.

Proces, kde bude čelit obvinění z vraždy dalších dvaceti žen, se bude konat později. Soudce  se rozhodl případ rozdělit, aby porota nebyla zahlcena množstvím děsivých důkazů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám