Hlavní obsah

V části New Yorku způsobil zmatek únik plynu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Část New Yorku Manhattan ochromil v pondělí ráno tamního času zápach neznámé látky. Hasiči později zjistili, že ve čtvrti uniká plyn. Evakuovány byly některé budovy a dočasně byl také přerušen provoz některých vlaků. Úřady zatím hledají, kde přesně látka uniká.

Článek

Pracovníkům plynárských služeb se zdroj silného odéru určit nepodařilo a původně ani čidla pro kontrolu čistoty vzduchu rozmístěná v okolí nehlásila nic neobvyklého. Úřady musely nechat evakuovat některé administrativní a obytné budovy, nejezdily ani vlaky do New Jersey.

Pronikavý zápach byl zaznamenán až v 10 mil (= zhruba 16 km) vzdáleném Newarku. Jedna svědkyně pověděla, že odér byl tisíckrát silnější než na benzínové stanici.

"Jedním jsme si jisti, není to nic nebezpečného," prohlásil na tiskové konferenci newyorský starosta Michael Bloomberg. Bezpečnostní úřady situaci bedlivě sledují, tvrdí ale že žádná bezprostřední hrozba nehrozí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám