Hlavní obsah

Neworleanští policisté střelili v době záplav bezbranného do zad

NEW ORLEANS

Policie v New Orleans čelí skandálu, že loni v době, kdy město bylo pod vodou po hurikánu Katrina, zabila čtyřicetiletého neozbrojeného mentálně retardovaného Ronalda Madisona. Střelila ho do zad ve chvíli kdy utíkal. Zásah viděl přímý svědek Kasimir Gaston, který promluvil po roce.

Článek

Gaston byl jedním z mnoha lidí, kteří ztratili střechu nad hlavou a bydlel v motelu Friendly Inn. V neděli 4. září 2005 viděl z balkónu utíkajícího muže, kterého policisté střelili do zad. Potvrdil tak výpověď bratra zabitého, který už dříve uváděl, že policisté střelili Ronadla Madisona do zad, aniž by proto měli důvod,.

Policie původně tvrdila, že odpovídala na střelbu, kterou slyšela na Gdaňském mostě a pak se zapletla do přestřelky. U paty mostu byl zabit teenager a další tři byli zraněni. Policisté tvrdili, že Madison byl ozbrojený a na útěku se proti nim obrátil se zbraní v ruce.

Gaston ale uvedl, že neviděl u Madisona žádnou zbraň. Policisté, kteří prohledali jeho tělo, u něj také žádnou zbraň nenašli. Při pitvě bylo zjištěno, že Madison byl zasažen dvakrát do ramene a jednou do zad.

Advokátka Mary Howellová, která zastupuje rodinu pozůstalého, uvedla, že Ronald Madison a jeho starší bratr Lance utíkali, aby se nezapletli do přestřelky mezi policií a teenagery. Jeho bratra na mostě střelili do zad. On jej odtáhl do motelu, kde Ronald zemřel.

Advokátka tvrdí, že policie se nyní snaží případ zamést pod stůl, protože v době hurikánu případ nevyšetřila a dokonce ani zprávu nepodepsala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám