Hlavní obsah

Castro nemá rakovinu, řekli Kubánci americké delegaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAVANA

Kubánští představitelé opět popřeli, že by Fidel Castro umíral. Americké delegaci, která navštívila Havanu, sdělili, že Castro netrpí rakovinou ani žádnou jinou smrtelnou nemocí, neuvedli však, jaký je současný stav kubánského vůdce.

Článek

Americká delegace vedená republikánem Jeffem Flakem, je největší, jaké navštívila ostrov svobody od vítězství revoluce v roce 1959. Setkala se s vysokými představiteli včetně ministra zahraničí Felipe Pereze Roqua a předsedy parlamentu Ricarda Alarcona i ministra průmyslu Yadira Garcii.

Všichni popřeli, že by se na Kubě chystali politické a ekonomické změny. 

Kubánské vyjádření přichází krátce poté, co minulý týden šéf amerických tajných služeb John Negroponte uvedl, že Castro je smrtelně nemocný a bude žít nanejvýš rok. [celá zpráva]

Spojené státy opakovaně přicházejí se zprávami o Castrově rakovině, které Kuba pravidelně dementuje. [celá zpráva] Castro prodělal na konci července operaci střev a předal veškerou moc do rukou svého bratra Raúla. [celá zpráva] Protože se neúčastnil ani oslav svých osmdesátin, setkání hlav nezúčastněných států a ani oslav 50 let zahájení revoluce, přibývají spekualce, že se už nevrátí do funkce. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám