Hlavní obsah

Vynálezce WC do kamiónů zabil v patentové kanceláři tři lidi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHICAGO

Tři lidi zastřelil a jednoho zranil Američan Joe Jackson (59), když v pátek přepadl patentovou právní kancelář v Chicagu. Po pětačtyřicetiminutovém řádění ho zabili policisté. Muž držel rukojmí. Ten vyvázl nezraněn.

Článek

Jackson vyděšenému osazenstvu kanceláře několikrát zopakovat, co ho rozlítilo: údajně byl podveden při podání svého patentu na toaletu pro řidiče dálkových tahačů.

Jak v sobotu sdělili vyšetřovatelé, Jackson se v pátek nejprve pokoušel do kanceláře patentového právníka Michaela McKenny proniknout v klidu. Do 38. podlaží Citigroup Centra, kde právní kancelář sídlí, se však přes ochranku nedostal. Napodruhé se mu však podařilo zadržet jednoho ze strážců a s pistolí u jeho boku si vynutil vstup do objektu. "Ten chlápek mu řekl, vezměte mě nahoru, nic neříkejte," uvedl superintendant chicagské policie Phil Cline a dodal, že strážce uposlechl jeho instrukcí. "

Jackson, vyzbrojený kromě pistole i nožem a kladivem, pak řetězem a zámkem zajistil dveře McKennovy kanceláře, kterou dlouhé desítky minut pustošil a kde při tom střílel po přítomných. Policie se s ním ani nepokoušela vyjednávat. "Zasáhl čtyři lidi, a znovu si vyměnil zásobník," zdůvodnil Cline zastřelení Jacksona.

Spojení mezi vrahem a právníkem McKennou, který je mezi oběťmi řádění, detektivové vyjasňují. "Víme, že po něm šel, a pak začal zabíjet i další," uvedl vyšetřovatel.

Reklama

Výběr článků

Načítám