Hlavní obsah

Kalifornskému žháři hrozí obvinění z pěti vražd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Ze žhářství a vraždy má být obviněn 36letý Raymond Lee Oyler, který údajně zapálil les na jihu Kalifornie. Požár zasáhl 100 čtverečných kilometrů porostu. Při zásahu proti plamenům zahynulo pět hasičů. Jeho obvinění podle CNN ve čtvrtek doporučil šerif Neil Lingle.

Článek

Vyšetřovatelé a specialisté už před týdnem uváděli, že požár byl úmyslně založen, a to tak, aby se co nejrychleji šířil a zasáhl co největší plochu porostu, přičemž žhář využil suchého větru vanoucího z pouště.

Nakonec plameny zasáhly 100 kilometrů čtverečních porostů. Řekl to John Hawkins z kalifornského Úřadu pro lesy a ochranu před ohněm.

Před rychle se šířící stěnou plamenů evakuovali na 700 lidí. Oheň si také vyžádal pět lidských životů. Hasiče, kteří se před běsnícími plameny pokoušeli uchránit dům v městečku Cabazon, zaskočil prudký poryv větru. Čtyři zemřeli v plamenech na místě, pátý podlehl popáleninám v nemocnici.

Muž může být obviněn z vraždy. V Kalifornii platí zákon, že pokud někdo založí požár, jenž si vyžádá lidské oběti, je jejich smrtí vinen.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám