Hlavní obsah

V Texasu popravili vězně za 12 let starou vraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HUNTSVILLE

V americkém Texasu přišel v pátek ráno SELČ o život trestanec Richard Hinojosa, jenž byl usvědčen z únosu, znásilnění a vraždy devětadvacetileté ženy. Zločin spáchal před 12 lety v kalifornském San Antoniu.

Článek

Popravený 44letý Hinojosa vinu do poslední chvíle popíral. Usvědčila jej ale analýza DNA a otisky prstů, které kriminalisté našli na místě činu.

Podle verdiktu poroty byl Hinojosa zaskočen při loupeži svojí obětí Terry Wrightovou. Donutil ji, aby ho vlastním vozem odvezla na izolované místo, tam ji znásilnil a potom zabil jedenácti ranami do prsou a do zad. Mrtvolu zaházel trávou.

Obhájci se snažili vysvětlit přítomnost otisků a spermatu u oběti tím, že Hinojosa s Wrightovou v době vraždy chodil. Sám odsouzený vysvětlil, že měl den před tím s Wrightovou s jejím svolením pohlavní styk.

Již předtím se přiznal k jiné vraždě, za niž byl odsouzen k osmi letům vězení. Po dvou a půl letech v káznici dostal ještě trest smrti za vraždu Wrightové.

Hinojosa je 18. osobou, která byla letos popravena v Texasu a 373. od roku 1982, kdy byl v tomto státě obnoven trest smrti. Letos má být v Texasu popraveno dalších devět lidí. Ve Spojených státech byl letos trest smrti vykonán nad 36 osobami. Na smrtící injekci čeká v celách smrti podle agentury AFP dalších 3300 odsouzených.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám