Hlavní obsah

Ošetřovatel zabil inzulínem osm pacientů

NORIMBERK

Německé úřady v sobotu oznámily, že mají důkazy proti ošetřovateli jedné bavorské léčebny, jenž předávkoval nejméně osm svých pacientů inzulínem. Třiadvacetiletý muž, který se k obvinění odmítl vyjádřit, je podle prokurátora Stephana Poppa ve vyšetřovací vazbě.

Článek

Mladíka začali vloni v říjnu podezírat lékaři ze sanatoria, ve kterém pracoval jako ošetřovatel, poté, co se dva pacienti z nevysvětlitelného důvodu dostali do inzulínového šoku. Žádný z těchto pacientů totiž neměl diabetes a inzulín mu tudíž nebyl ordinován.

Oba zmínění pacienti inzulínový šok přežili, sanatorium však přesto zahájilo interní vyšetřování. Stopy je dovedly až k mladému ošetřovateli. Lékaři informovali policii, která poté začala šetřit všechna nedávná úmrtí v sanatoriu.

Primář sanatoria: věděl přesně, co dělá

"Neexistuje žádný důkaz, že by ty injekce mohl pacientům dát někdo jiný z personálu," prohlásil ředitel léčebny doktor Karl - Heinz Wurst a dodal: "Naopak však existuje ohromující spousta důkazů, že tak učinil ten ošetřovatel."

Lékař navíc rezolutně vyloučil možnost, že by mladý muž injekce inzulínu pacientům mohl píchnout omylem. "Je to profesionálně vyškolený ošetřovatel na geriatrii a v našem ústavu pracuje už od roku 1999," řekl doktor Wurst a doplnil: "Věděl přesně, co dělá."

Státní zástupce Stephan Popp informoval, že prozatím nebyl zjištěn motiv. "Ten třiadvacetiletý podezřelý byl popsán jako tichý a slušný mladý muž, který si ve své profesi počínal profesionálně," prohlásil Popp.

Reklama

Výběr článků

Načítám