Hlavní obsah

Vrah z Colorada se přiznal k 48 vraždám

– COLORADO

Robert Charles Browne z Colorada, který si odpykává doživotní trest za únos a vraždu třináctileté dívenky, se u soudu přiznal k dalším 48 vraždám. Ty údajně spáchal v minulých třech desetiletích na různých místech Spojených států. Pokud se jeho výpověď potvrdí, stane se jedním z nejhorších sériových vrahů v Americe.

Článek

Třiapadesátiletý Browne tvrdí, že začal zabíjet v roce 1970, kdy se jeho obětí stal voják v Jižní Koreji. Vraždil pak až do svého zatčení v roce 1995, kdy byl zadržen za vraždu třináctileté dívky. Tu zabil v roce 1991. Ve čtvrtek vypovídal před soudem ohledně jedné z vražd, jejíž obětí se stala také mladá dívka v Coloradu v roce 1987.

Šerif v El Pasu řekl, že Brownově výpovědi věří. Poskytl totiž vyšetřovatelům detaily o mnoha vraždách, které může znát jen vrah nebo policie. Vyšetřovatelé mohli zatím prověřit jeho výpovědi týkající se sedmi vražd: tří v Louisianě, jedné v Texasu, jedné v Arkansasu a dvou v Coloradu. V jednom případě Browne popsal vyšetřovatelům, jak zabil ženu, rozřezal ji v hotelové koupelně, potom dal části těla do kufru a ten vyhodil na kraj silnice.

Browne je v přísně střežené věznici od roku 1995, kdy byl zadržen pro vraždu třináctileté dívenky. Řekl, že pronikl do rodinného domu s úmyslem ho vykrást. Nečekaně ale narazil na dívku, která hlídala mladšího sourozence. Kosterní pozůstatky dívky byly nalezeny o dva roky později v rokli. Vyšetřovatelé zjistili, že zemřela na následky ran do hlavy, a Browna usvědčily otisky prstů nalezené na okně v domě. V roce 2003 se stal nejhorším zabijákem v USA Gary Leon Ridgway, který byl za vraždy 48 žen odsouzen k doživotí. Jednou prý ale řekl, že zabil až 71 žen. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám