Hlavní obsah

Turistku z Prahy zajel v Coloradu kamión

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GLENWOOD SPRINGS

V coloradském Glenwood Spring v úterý zemřela 72letá turistka E. W. z Prahy. Podlehla těžkým zraněním, jež utrpěla při pondělní autonehodě. Ve čtvrtek o tom informoval místní list Glenwood Springs Post Independent.

Článek

Podle listu žena pocházela z Prahy a do Glenwood Springs přijela v pondělí. Byla tam na dovolené. Místní policie uváděla, že je z Československa. Ministerstvo zahraničí ČR informaci o úmrtí v pátek potvrdilo. "V úterý došlo k úmrtí jedné české občanky v Coloradu na následky zranění při autonehodě," řekl Novinkám mluvčí ministerstva Richard Krpač.

Ženu v pondělí večer srazil nákladní automobil. Byla převezena do nemocnice, kde jí museli amputovat obě nohy. Přes zásah lékařů však žena následkům zranění nakonec podlehla.

Podle policejního vyšetřování ženu srazil řidič kamiónu, který zrovna parkoval svoje vozidlo a neopatrně couval. Pak se rozjel vpřed a přejel jí obě nohy. Zastavil, až když ho na nehodu upozornili svědci.

Řidič Daniel Richard Jackson (34) byl v pondělí obviněn z neopatrné jízdy, která vedla ke zranění. Obvinění bude překvalifikováno, protože oběť zemřela. Jackson se hájil, že parkoval, protože zjistil u svého nákladního auta technické problémy, kvůli nimž musel zastavit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám