Hlavní obsah

Krajtu museli operovat, spolkla elektrickou dečku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KETCHUM

Tři a půl metru dlouhá krajta musela být v úterý operována ve městě Kechum ve státě Idaho na severozápadě USA poté, co zhltla elektrickou dečku i s přívodním kabelem a regulátorem teploty. Podle veterinářky je stav třicetikilového hada jménem Houdini velmi dobrý.

Článek

Dečku měl had ve svém teráriu. Zřejmě se omotala okolo králíka, kterého had měl k večeři, uvedl jeho majitel Karl Beznoska. "Nějak se mu podařilo vytáhnout kabel ze zásuvky.Nemohla být zapojena, to by dečka mohla být příliš teplá."

Rentgen ukázal, že v Houdiniho 2,4 metru dlouhém trávicím traktu opravdu dečka je. Had byl operován dvě hodiny. Jizva je dlouhá 45 centimetrů. Dva veterináři museli volat o radu specialisty, protože dosud nikdy neoperovali hada. Hadi nemohou dostat běžná anestetika, většinou se po nich neproberou.

Veterinářka Karsten Fostvedt, která operaci vedla, po ní sdělila: "Prognóza je dobrá." Specialisté z Kalifornské vysoké veterinární školy uvedli, že bez operace by had zřejmě zahynul.

Beznoska má Houdiniho 16 let a často ho ukazuje žákům blízkých škol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám