Hlavní obsah

V Belgii málem zabito další dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BELGIE

Belgická policie našla pohřešovaného chlapce nedaleko od východobelgického města Verviers. Chlapec byl nalezen svázaný na poli s ránou na hlavě ale na živu. Velká pátrací akce se rozjela i díky tomu, že Verviers leží nedaleko Lutychu, kde byla v červnu unesena a zavražděna dvě děvčátka. Policisté se obávali, aby chlapce nestihl stejný osud.

Článek

Chlapec byl převezen do nemocnice, uvedly policejní zdroje. Chlapcův život není podle těchto zdrojů v ohrožení.

Policie vyhlásila po devítiletém chlapci rozsáhlé pátrání, když jeho matka oznámila, že jej pohřešuje. Chlapec si v pátek šel hrát ven s kamarádem, ale domů se už nevrátil.

Média informovala, že policii přivolal rolník, který zpozoroval hocha na svém poli, ležícím asi devět kilometrů od Verviersu. Úřední zdroje uvedly, že je ještě předčasné vyvozovat závěry, jak a kdo chlapce unesl.

Souvislost s vraždami dívek?

Jediným podezřelým v případu dvou lutyšských dívek je Belgičan marockého původu Abdallah Ait Oud, který se v minulosti dopustil pedofilních zločinů a dva dny po jejich zmizení se sám přihlásil na policii. Tvrdí však, že je nevinen.

Dosud nebyl obviněn, což vede ke spekulacím, že policie proti němu nemá pádné důkazy a že je možná skutečný vrah dále na svobodě.

Drama připomnělo Belgii pedofilního vraha Dutrouxe. Ten byl zatčen v roce 1996 a následně usvědčen z únosu a znásilnění šesti dívek. Dvě z nich zabil a dvě nechal zemřít hlady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám