Hlavní obsah

Maminkám v Dolním Kubíně vyměnili miminka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DOLNÝ KUBÍN

Dvěma maminkám, jimž se koncem června narodily holčičky v nemocnici s poliklinikou v Dolním Kubíně na Slovensku, lékaři po porodu obě dcerky zaměnili. Ve středu to s konečnou platností prokázala expertíza DNA biologických rodičů obou dětí.

Článek

Podle televize TA3 zřejmě někdo spletl kód, jenž se maminkám i novorozencům píše fixou na tělo.

Ředitel nemocnice Miloslav Ostrihoň se oběma ženám omluvil s tím, že neví, jak se taková záměna mohla stát. "Mrzí mě to," řekl stručně televizi TA3.

"Ročně se u nás narodí kolem osmi set dětí a za celých třicet let nic podobného nepamatujeme," dodala vedoucí lékařka novorozeneckého oddělení Jana Dudáčková.

Na případ přitom nejenže žádný z lékařů nepřišel, ale dokonce ani vedení nemocnice zpočátku nevěřilo, že by k záměně vůbec mohlo dojít. Teprve když matka děvčátka, jež se narodilo 28. června, naléhavě upozorňovala, že dítě má úplně jiné rysy, a dokonce si vytipovala jiné miminko jako svého skutečného potomka, přistoupila klinika na expertízu DNA.

Ostrihoň již předtím prohlásil, že viník celého incidentu bude muset z nemocnice s dosud dobrým renomé odejít.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám