Hlavní obsah

Kolumbijský drogový boss zadržen ve Španělsku

MADRID

Údajný šéf kolumbijské drogové mafie Leónidas Vargas byl zadržen v sobotu v Madridu. Oznámila to španělská agentura EFE s odvoláním na policejní zdroje.

Článek

Policisté zadrželi Vargase, který měl u sebe falešný venezuelský pas, u vchodu do jednoho madridského hotelu. Španělský kasační soud rozhodl o uvalení vazby na údajného drogového bosse. Španělsko nyní čeká, zda kolumbijská justice bude požadovat jeho vydání.

Vargas, na něhož Bogota vypsala odměnu ve výši pěti miliónů dolarů, je považován za hlavu obchodu s drogami v Kolumbii a podezírán z vazeb na takzvaný medellínský pašerácký kartel, který policie rozbila.

Sedmapadesátiletý Vargas, který je pravděpodobně šéfem drogové mafie v Caquetá a dalších jižních provinciích v Kolumbii, byl již odsouzen k 19 letům vězení za obchod s drogami a k dalším 26 letům za vraždu, nelegální držení zbraně a nelegální obohacování. Tresty si odpykával v několika kolumbijských věznicích. Kromě toho byl obviněn z pokusu o vraždu kandidáta na úřad kolumbijského prezidenta Horacia Serpy.

Kolumbijské úřady viní síť, k níž Vargas údajně patří, že zasílá kokain do Spojených států přes Honduras.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám