Hlavní obsah

Británie obvinila Slováka z kanibalismu

– LONDÝN
Právo, ČTK, ivi (Bratislava), The Sun

V pondělí ráno zaútočil šílený muž původem ze Slovenska na manželský pár přímo v jejich domě v britské obci Lyonshall. 75letý Doug Morgan se bránil, ale útočníkovi se podařilo ukousnout mu palec, který na místě snědl. Ján Ometák (26) poté pokračoval v útoku a staršímu muži ještě odkousl části tváře a rovněž je snědl. Zraněný muž skočil v nemocnici.

Článek

70letá manželka Valerie se před útočníkem ukryla v koupelně. Do domu starších manželů skočil Ometák v noci oknem. Po útoku zůstal sedět na zemi a nepřestal se šíleně smát ani po příchodu policie.

Když na místo činu dorazila policie mladíka zneškodnit plynem CS a násilím ho stáhnout z těla oběti, která mezitím omdlela. Při zásahu Ometák pokousal i policistu.

"Bylo to jak ve filmu Mlčení jehňátek. Starší muž měl ukousnutý prst, útočník byl celý od krve a po zdi také stékala krev," líčil situaci jeden z policistů. Zraněného muže odvezla sanita a v nemocnici skončila i jeho manželka, která utrpěla šok.

Policejní mluvčí ČTK řekl, že nemůže potvrdit, zda již byl obviněný vyšetřen psychiatry. I když byl muž už před soudem, který zatím probral jen předběžné kroky,  policejní vyšetřování zatím neskončilo. Podle anglického práva musí policie zadrženého do 48 hodin předvést před soudce, který rozhoduje o dalším postupu.

Policejní mluvčí také řekl, že neví, odkud ze Slovenska obviněný pochází. V hrabství Hereford, kde se tragédie odehrála, žil prý již 18 měsíců a pracoval tam pro místního zaměstnavatele. Mluvčí ujistil, že jde skutečně o Slováka, a nikoli o Slovince. Tyto národy se Britům často pletou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám