Hlavní obsah

Unesené dívky někdo uškrtil, jedna byla znásilněna

LUTYCH

Dvě holčičky, které byly ve středu nalezeny mrtvé v belgickém Lutychu, byly uškrceny a starší z nich znásilněna. Ve čtvrtek to potvrdila královská prokurátorka Anne Bourguignontová s odvoláním na zprávu o pitvě desetileté Nathalie a sedmileté Stacy. Obě byly pohřešovány skoro tři týdny. Obě dívky zemřely před 15 až 19 dny, přičemž podle prokurátorky je velmi pravděpodobné, že byly zavražděny den po svém zmizení.

Článek

Dívky nebudou na přání rodičů pohřbeny najednou. Zatímco pohřeb Nathalie bude v rodinném kruhu v sobotu ráno, se Stacy se nejbližší rozloučí v pondělí v lutyšské čtvrti Saint-Léonard v kostele Sainte-Foy, kde byla pokřtěna.

Nathalie Mahyová a Stacy Lemmensová si hrály 9. června večer před kavárnou Les Armuriers, kde jejich rodiče popíjeli po televizním přenosu fotbalového zápasu. Nathaliina matka a otec Stacy byli venku i s dalšími čtyřmi společnými dětmi páru. Když došli ve dvě ráno domů, zjistili, že jim dvě děti chybí, a zavolali policii. [celá zpráva

Případ Belgičanům připomněl Dutrouxe

Jediným podezřelým je Belgičan marockého původu Abdallah Ait Oud, který se v minulosti dopustil pedofilních zločinů a během večera, kdy děti zmizely, se pohyboval v téže kavárně. Dva dny po jejich zmizení se sám přihlásil na policii, ale pro osudnou noc z 9. na 10. června nemá jiné alibi, než že byl pod vlivem drog a alkoholu.

Prokuratura dnes ráno potvrdila, že Ait Oud zůstane nadále ve vazbě, přestože tvrdí, že se smrtí dívek nemá nic společného. Podle belgických médií však proti němu hovoří fakt, že změnil vzhled a oholil si hlavu. Když se přihlásil na policii, měl údajně také na těle škrábance. Kolem místa, kde byly dívky nalezeny, rostou trnité keře.

Nyní se především čeká na analýzu DNA, která by měla vnést do případu větší jasno. Intenzivní hledání pohřešovaných dívek trvalo 18 dní. Nathalie a Stacy byly nakonec nalezeny ve čtvrti Saint-Léonard, kde se ztratily. [celá zpráva] Jejich těla byla v betonové strouze u železniční trati asi 15 metrů od sebe.

Drama připomnělo Belgii pedofilního vraha Dutrouxe. Ten byl zatčen v roce 1996 a následně usvědčen z únosu a znásilnění šesti dívek. Dvě z nich zabil a dvě nechal zemřít hlady.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám