Hlavní obsah

Silné bouřky v Rakousku a Německu zranily tři lidi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DRÁŽDANY

Prudké bouřky v úterý večer a v noci na středu v Rakousku a Německu zranil tři lidi. V podhůří Alp byly i ráno některé silnice nesjízdné.

Článek

V Salcburku bouře splašila koně fiakru. Oj se zlomila a žena na postu kočího nedokázala koně zvládnout. Spřežení narazilo do protihlukové stěny a převrátilo se. Žena vyletěla z kozlíku na zeď a utrpěla vážná zranění na hlavě.

Ve štýrském Leobenu zranil ženu semafor, který bouře vyvrátila. Spadl na 25letou chodkyni, kterou s těžkým zraněním hlavy převezli do nemocnice.  Ve městě i v dalších částech Štýrska zablokovaly spadlé stromy a kamení komunikace. Jedna ze silnic zůstala neprůjezdná až do dnešního dopoledne, protože vyvrácené stromy strhly i opěrnou stěnu u vozovky a cestáři se v bouři a lijácích neodvážili zahájit odklízecí práce. Silnici zasypalo kamení.

Bouře v Sasku způsobila velké škody

Velké škody způsobily bouřky provázené nárazy větru o rychlosti 80 kilometrů za hodinu také v některých spolkových zemích v Německu. Škody jdou do miliónů. Nejvíce postiženo je Sasko, kde napadlo 40 litrů vody na metr čtvereční. Voda zaplavila mnoho sklepů a dočasně zablokovala ulice.

V Drážďanech jeden muž utrpěl lehké zranění od výboje, když se snažil zavřít plechové střešní okénko na půdě domu. V německém Sasku blesky v úterý večer zapálily hned několik budov. Vítr vyvrátil mnoho stromů, některé přitom strhly elektrické vedení.

Podobně silná bouře zasáhla i Bádensko-Würtenbersko. Ve Stuttgartu udeřil blesk do střechy domu a zapálil krov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám